PRIPREMNI MEČEVI

GENERALKA ZA DERBI: Željezničar slavio protiv Širokog Brijega sa 1:0

(Foto: Armin Heric/fkz.ba)

Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali Široki Brijeg sa 1:0.

U trećoj minuti Juričić odigrava za Bekrića koji sa 20 metara snažno šutira, ali lopta pogađa prečku, a potom pada na liniju gostujućeg gola. Pet minuta poslije Zec sa 25 metara lukavo pokušava, lopta odlazi malo pored stative. U 13. minuti Bojo odigrava povratnu loptu s lijeve strane, Juričić ne zahvaća loptu najbolje i ona odlazi pored gola. 

Mujezinović u 28. minuti sjajno prolazi po strani, ubacuje, a udarac Juričića glavom odlazi od gola Širokog. Lijepa akcija Plavih i u 32. minuti kada Mujezinović iskosa šutira preko prečke. Posljednju šansu smo vidjeli minutu prije kraja prvog dijela kada nakon kornera lopta dolazi do Čelikovića čiji snažan udarac blokira Jurić u novi korner.

Veselinović u 53. minuti ulazi sa strane u sredinu, a potom šutira pored gola. Tri minute poslije Željo je došao do vodstva. Nakon duge akcije Šehić je ubacio s lijeve strane, lopta se odbila do Alispahića koji lijevom nogom iz voleja lijepo pogađa mrežu gostiju.

Četiri minute poslije Štilić na 30 metara hvata poluvolej, lopta odlazi malo pored gola. Široki je u 63. minuti imao veliku priliku, Vukoja je šutirao sa vrha kaznenog prostora, iznad gola.

Lendrić opasno šutira iskosa u 65. minuti, ali i ovaj pokušaj na sreću gostiju odlazi malo preko gola. Štilić nakon driblinga šutira sa 20 metara, Zlomislić sigurno hvata. Štilić u 90. minuti ubacuje, lopta prolazi kroz peterac, a na drugoj stativi Lendrić prebacuje gol iz odlične situacije.

Narednu utakmicu Željezničar igra u okviru m:tel Premijer lige BiH protiv Sarajeva. Susret se igra na Grbavici u ponedjeljak s početkom od 17:30 sati

VEZANE VIJESTI

PRESS KONFERENCIJA

Akrapović uoči Veleža: Teška su ekipa, taktički igraju ofanzivan nogomet!

SARAJEVO

Delegacija FK Željezničar odbila doći na sastanak koji organizuje Mirvić

ROĐENDAN KAPITENU

FK Željezničar čestitao rođendan Džeki, objavili zanimljive fotografije!

MOSTAR

Zrinjski slavio protiv Želje i gurnuo ih ka dnu!

PRESS

Bruno Akrapović pred Zrinjski: Imali smo mnogo razgovora

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori