NIKOLA VASILJ

PRVI POTEZ PETEVA: Zmajevi već od marta dobijaju novog golmana!?

GOLMAN ZORYE

Nikola Vasilj 25-godišnji je Međugorac i golman ukrajinske Zoryje. Ovaj momak koji je prošao sve mlađe uzrasne kategorije reprezentacije Bosne i Hercegovine skoro bi se mogao naći i na spisku Ivayla Peteva, novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Nikola se u posljednje vrijeme ustalio u početnoj postavi tima iz Ukrajine i uistinu brani sjajno. Proteklog vikenda njegov tim igrao je derbi, tačnije, u direktnoj borbi za treće mjesto na tabeli je savladao Desnu, a uz dvostrukog strijelca Gladkya Vasilj je bio prvo ime svog kluba odbranivši nekoliko čistih zicera napadačima protivničkog tima. 

Da podsjetimo, Vasilj je sjajno branio za Zoryju i u Evropskoj ligi, a još se pamti njegov nastup protiv Leicestera kada je u pobjedi Zoryje bh. golman izluđivao milionski plaćene fudbalere tima koji se nalazi u samom vrhu Premiershipa. 

Vasilj dolazi iz prave golmanske porodice. Njegov otac Vladimir bivši je golman zagrebačkog Dinama i nosilac svjetske bronce s Vatrenima iz 1998 godine, dok je njegov mlađi brat Filip golman NK Travnik koji se natječe u Prvoj ligi Federacije i statistički je među najboljim golmanima tog takmičenja. 

Kada se uzme činjenica da od bh. golmana trenutno jedini kontinuitet ima sjajni Asmir Begović koji čuva mrežu Premierligaša Bornemoutha, mlađi Međugorac vrlo lako bi mogao biti jedno od novih imena na spisku fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Njegova konkurencija, Ibrahim Šehić koji brani u Konyasporu, Kenan Pirić vratar Maribora, te Jasmin Burić koji čuva mrežu izraelske Hapoel Haife su ili izvan kombinacija svojih trenera, ili povrijeđeni pa bi izbor Nikole Vasilja trebala biti jedna od logičnijih odluka Bugarina Peteva. 

Kako god bude, nema sumnje da ćemo u budućnosti još jako mnogo čuti o ovom momku koji se ustalio na vratima jedne od najjačih ekipa veoma snažne ukrajinske lige na čijem se vrhu nalaze sjajni timovi Dinama iz Kyeva te Shaktara iz Donetsk, piše Bljesak.info, a prenosi Oslobođenje.

VEZANE VIJESTI

BIVŠI SELEKTOR

Ivaylo Petev još jednom pokazao koliko mu znači BiH!

ENGLESKA

Ahmedhodžić o Petevu: Taman složio ekipu i smijeniše ga

RUMUNIJA

NAMA NIJE VALJAO: Ivaylo Petev ima novi klub!

ZENICA

SAVO NA MUKAMA: Ko će biti prvi golman Zmajeva?

BUGARSKA

Navijači BiH plaču za njim a on već dobio otkaz u Bugarskoj

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori