MLADI TALENTI

PONOS GRADA: Reprezentativka BiH najbolja nogometašica Čapljine

(Foto: čapljinski portal)

Maja Jelčić, mlada nogometašica iz Čapljine koja je po svome sportskom uspjehu nadaleko poznata, pozvana je u ured Gradonačelnika grada Čapljine dr. Smiljana Vidića.

Maja igra ženski nogomet za A reprezentaciju BiH i U-19, a osim toga kapetanica je reprezentacije BiH U-15 i U-17.

Gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić rekao je kako je Maja jedan od najvećih talenata kada je ženski nogomet u Bosni i Hercegovini u pitanju.

”Imali smo prigodu primiti našu Maju koja je, što se tiče ženskog nogometa u BiH, a uvjereni smo i šire, jedan od najvećih talenata. To pokazuju i njezini rezultati, ali kada budete kapetan reprezentacije U-17, U-15, sa 16 godina, onda je to velika stvar, a još više u onom igračkom kadru kada sa 16 godina igrate za A reprezentaciju BiH, onda po meni to sve samo govori kakva je ona igračica i kakav je talent. Zato nam je jako drago što je danas bila Maja s nama. Ispred grada Čapljine pripremili smo jedan skromni poklon, podršku, a jasno da ćemo pratiti njenu karijeru i veseliti se njezinim budućim uspjesima. Mislim da su rijetki gradovi ove veličine, ne samo u BiH nego i šire, koji imaju toliko klubova, odnosno različitih sportova. Nama je interes da okupljamo mlade ljude da se bave bilo kojim sportom, a onda naravno da iz te jedne mase uvijek izađu oni koji jesu talentirani. Tako se dogodilo i s Majom. Mi od prilike oko milijun maraka ulažemo u razne sportske klubove i aktivnosti. Netko kaže da to nije dovoljno, netko kaže da je previše, sve ovisi kako tko gleda, ali proračun je takav kakav jeste i treba ulagati i u sportske terene i u ljude, u momčadi. Ali kad se pogledaju neke druge sredine mislim da po tome odskačemo”, izjavio je Gradonačelnik dr. Smiljan Vidić.

Vrijedi istaknuti kako je Jelčić u 2020. godini ostvarila transfer karijere te na taj način ojačala svoju poziciju u svijetu nogometa. Potpisala je ugovor sa ekipom SFK 2000 Sarajevo, ekipa koja je višestruki prvak BiH.

”Prije svega zahvaljujem se se Gradonačelniku što me pozvao na ovaj prijem, na ovome predivnom poklon te se nadam da ću i ubuduće predstavljati svoju Čapljinu u lijepom svjetlu. Osjećaj igrati za klub za koji igram je bio poseban. Sa ovoliko malo godina koliko imam iskreno to nisam ni očekivala, ali valjda sam to svojim trudom ostvarila, a kao i svaki sportaš u budućnosti želim nastaviti u nekom većem klubu i ostvariti se u ovome što radim. Igram u Sarajevu, a treniram u GOŠK-u, malo mi je to sve teže zbog škole, sve se stigne. Zahvaljujem se svojim profesorima koji mi uvelike pomažu ukoliko mi nešto nije jasno i naravno malo mi popuste u odnosu na druge učenike”, kazala je Maja Jelčić.

Protekla 2020. godina uvelike je bila uspješna za mladu Čapljinku. Koncem godine Maja je izabrana za osobu godine 2020. u svijetu ženskog nogometa BiH.

U zgradi Gradske uprave zajedno s Majom kao podrška bio je njezin otac, a i trener Davor Jelčić koji je rekao detalje o Majinoj karijeri.

”Teško je pričati o svom djetetu, mislim da podjednako na svu djecu prenosim svoje iskustvo, da ne treba kao trener biti sebičan već treba dijeliti ono što posjedujemo. Maja je isplivala u tom trenutku, veliki je radnik, ali vrijedi reći da nije samo ona talent iz ovog grada. Smatram da ima još puno talentirane djece koji su uporni, koji rade, a iz one ekipe koju sam ja prije trenirao već neka djeca igraju za Široki Brijeg, neka su otišla za Zrinjski tako da budućnost čapljinskog nogometa nije upitna. Maja je imala 15 godina, 7 mjeseci i 19 dana kad je debitirala i sve nas je uz svoje odricanje, rad i talent iznenadila s tim nastupom u A reprezentaciji i u Ligi prvaka. Mislim kad dijete od 15 godina zaigra za A reprezentaciju da je došla do vrha. Neki to sanjaju i to im je kruna karijere, ali sve to ne znači ništa. Mi smo sada opet na nuli, došla je do vrha ali je na nuli, tako da sve ponovno mora graditi radom i trudom te svaku utakmicu biti uporna jer je to novo dokazivanje, nova pobjeda i novi uspjeh. Uz malo sreće i uz velik rad može se daleko dogurati”, kazao je Davor Jelčić, Majin otac, za čapljinski portal.

VEZANE VIJESTI

ITALIJA

Maja Jelčić postigla pogodak za Inter

ITALIJA

Maja Jelčić fenomenalnim potezima srušila veliki Milan

SARAJEVO

Poruka Maje Jelčić izaziva ponos svih Bosanaca i Hercegovaca

ITALIJA

Maja Jelčić zabila protiv Lazia u Kupu Italije!

ITALIJA

Maja Jelčić na sjajan način debitirala u Seriji A za Inter

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori