N/FSBiH

PONOVO NACIONALNI KLJUČ: Starčević postaje bivši zato što je Srbin

APSURDISTAN OPET NA DJELU

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na posljednjoj sjednici, koja je održana u srijedu u Sarajevu, nije produžio ugovor selektoru mlade reprezentacije BiH, Slobodanu Starčeviću.

Naredna sjednica Izvršnog odbora NSBiH će biti održana sredinom februara, saopćeno je, između ostalog, iz kuće bh. fudbala nakon minule sjednice IO NSBiH, ali uopće nije spomenut izbor selektora mlade reprezentacije, iako bi predstojeće kvalifikacije trebale početi već u martu.

Kako saznaje Dnevni Avaz, postoji velika vjerovatnoća da Starčeviću uopće neće biti produžen mandat, nego da će novi selektor nada bh. fudbala biti Bošnjak. Nažalost, u bh. fudbalu bitnije je biti Bošnjak, Hrvat ili Srbin, nego fudbalski stručnjak. Računica je jasna – Petev je prošao kao prijedlog „S“ komponente, i Starčević je „S“ komponenta, pa je tako bugarski stručnjak smijenio Starčevića.

Izvor Dnevnog Avaza iz kuće bh. fudbala javlja da, će nakon dužeg vremena na klupi naše mlade reprezentacije biti trener iz „B“ komponente, kako je formulirano Statutom NSBiH. U fudbalskim kuloarima špekuliše se da je to jedan od načina da se bar malo, nakon izbora Ivayla Peteva za selektora našeg najboljeg državnog tima, smire bh. fudbalska javnost i navijači.

Jedan od kandidata za preuzimanje ove pozicije bio je i Zlatan Bajramović, ali mu njegov klub, Karlsruhe, u kojem obavlja funkciju pomoćnog trenera, nije dozvolio da paralelno radi i u reprezentaciji BiH.

Izvor: Dnevni Avaz

VEZANE VIJESTI

PRIJETNJE IFRANU PELJTI

KAKVI SMO MI LJUDI? Peljto zbog prijetnji više neće suditi!

LIGA NACIJA

Dolaze milioni u Savez BiH, poznati iznosi za učešće u Ligi nacija A!

KOŠEVO

Bivši igrač Dinama i mladi reprezentativac BiH stigao na Koševo

ZAVRŠEN JESENJI DIO

Ko je najveće iznenađenje, a ko razočarenje u Premijer ligi BiH?

BIVŠI SELEKTOR

TEŠKE OPTUŽBE KODRE: Zeljković je tražio da zovem njegove igrače!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori