AJDIN BRKIĆ

Akademija FK Sarajevo i Asmir Begović rađaju novu 'jedinicu' Zmajeva?

PRIVLAČI PAŽNJU NASTUPIMA ZA BORDO TIM

U Akademiji FK Sarajevo odrasta jedan od najperspektivnijih bh. golmana, 16-godišnji Zeničanin Ajdin Brkić.

Naime, on trenutno nastupa za U17 uzrast Bordo tima i s dosta uspjeha brani boje kluba s Koševa. Ove sezone u U17 Premijer ligi BiH branio je na 13 utakmica, a na pet je sačuvao svoju mrežu.

"Počeo sam u NK Fortuna Zenica. Imao sam 11 godina kada sam počeo trenirati. Moja prva želja je bila da budem golman i mislim da za sada nisam pogriješio. S 14 godina dolazim u Akademiju FK Sarajevo i odvajam se od roditelja i kuće", rekao nam je Ajdin na početku razgovora za BHFudbal.ba.

Kaže kako je u Sarajevu navikao na profesionalan rad i na veliki klub.

"U Sarajevu se navikavam na veliki klub i profesionalni rad i uspijevam s pionirskom selekcijom osvojiti Premijer ligu BiH  u sezoni 2018/19. Također, osvajam i prvo mjesto s reprezentacijom Kantona Sarajevo na turniru kantona u Mostaru. Prošle sezone sam sa Sarajevo osvojio i Premijer ligu BiH u kategoriji mlađih kadeta", priča nam Brkić.

Također, Ajdin je pozivan i na kampove reprezentacije BiH, a član je i AB GK Akademije, koju je osnovao naš Ministar odbrane Asmir Begović, kojeg ovaj mladi golman smatra svojim uzorom.

"Da, dva puta sam pozivan u kamp reprezentacije BiH. Član sam golmanske Akademije Asmir Begović od početka njenog osnivanja. Kada su uzori u pitanju, mnogo je uspješnih golmana i mnogima se divim, ali moj uzor je naš najbolji golman Asmir Begović kojeg sam imao čast i lično upoznati", rekao nam je za kraj razgovora ovaj talentovani golman.

Vrijedi istaći i da je Ajdin trenutno učenik Pete gimnazije u Sarajevu. Odličan je učenik na smjeru informacionih tehnologija.

VEZANE VIJESTI

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

VJEČITI DERBI

DANAS JE NA RASPOREDU 152. VJEČITI DERBI: Željo ili Sarajevo?

VJEČITI DERBI

Ništa od zajedničkog pressa, predstavnici FK Sarajevo otkazali!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori