NAPUSTIO OTOKU

KAMETOVIĆ ZA BHFUDBAL.BA: Izigran sam u Olimpiku, valjda treba tako

INTERVJU ZA NAŠ PORTAL

Aldin Kametović više nije pomoćni trener u Olimpiku i svoju sreću potražit će negdje drugo, a o sarajevskom klubu je vrlo oštro govorio u razgovoru za BHFudbal.ba.

"Tačno tako, moj ugovor s klubom je istekao prvim danom 2021. godine. Dobio sam ponudu da nastavim da radim, ali na drugoj poziciji koja mene u ovom trenutku ne zadovoljava. Također, od pojedinaca sam izigran, ali valjda to treba tako. Ja sam svoj dio posla radio časno, pošteno, svima mogu pogledati u oči, a za njih nisam siguran. Također ono što me je iskreno ljudski pogodilo je otkaz mom kolegi koji je samohrani otac bez ikakvog drugog posla i zar ja tu da radim ? Hvala, ali ne, ja sam drugačije odgojen od ostalih koji ne znaju šta je ljudskost, a izgleda da odavno toga nema u ovom klubu", rekao je Kametović.

Ipak, za Olimpik ga vežu lijepe uspomene.

"Mene samo vežu najljepše moguće uspomene za Olimpik. Bio sam dio stručnog štaba koji je klub vratio u Premijer ligu i to je vrhunac mog rada u klubu. Također, s dosta uspjeha sam radio u omladinskom pogonu sa generacijama 2003, 2004,2005. Iz generacije 2003. pojedinci su igrali za starije juniore dok su čak trojica debitovala za prvi tim u aktuelnoj sezoni i zaista sam ponosan na te momke. Također sam selektirao igrace 2004. godište za Premijer ligu BiH, a četiri dana pred odlazak na finalni dio priprema sam smijenjen s te pozicije. Valjda to tako treba ,ali ne zamjeram nikome ništa- Ja sam radio časno, pošteno i ponosan sam na sve urađeno u prethodne dvije godine. Najveća satisfakcija su ta djeca i njihovi roditelji koji se svakodnevno jave, a to je dokaz mog rada. S njima i dan danas imam jaransko - luđački odnos. Dječije suze govore o mom radu. Zbog toga mi je srce k'o Trebević", priča nam sada već bivši član stručnog štaba tima s Otoke. 

Vrlo brzo će početi s radom u drugoj sredini, a želi i da stekne Pro licencu.

"Nedavno sam upisao Doktorski studij na Fakultetu Sporta i Tjelesnog Odgoja Univerziteta u Sarajevu i želim da prije svega svoje akademsko usavršavanje privedem kraju, a nakon toga cilj mi je upisati i uspješno zavrsiti Pro trenersku licencu. Što se karijere tiče imam konkretne dvije ponude i vrlo brzo ću početi s radom u novoj sredini. Olimpiku želim mnogo sreće i uspjeha, te da ostvare željene ciljeve", rekao nam je Kametović za kraj razgovora.

Podsjetimo, Kametović je trenutno vlasnik UEFA-ine A licence, a mi mu želimo svu sreću na putu prema Pro licenci.

VEZANE VIJESTI

TUŽNA VIJEST

VELIKA TUGA: Preminuo bivši mladi reprezentativac BiH!

SELEKTOR BIH

Faruk Hadžibegić: Bit će promjena u reprezentaciji BiH! (VIDEO)

INTERVJU

Barbarez: Imao sam viziju i želju da pomognem reprezentaciji (VIDEO)

INTERVJU ZA N1

Ekskluzivni intervju Hasana Salihamidžića za bh. medij!

INTERVJU

Bosanac Hajro Rizvić piše novu fudbalsku priču u Sloveniji!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori