DUGOVANJA

Oglasili se iz FK Borac: Ne osporavamo obavezu koju imamo!

FS BIH SUSPENDOVAO FK BORAC

Nogometni savez Bosne i Hercegovine suspendovao je FK Borac nakon što ekipa iz Banjaluke nije dostavila do 21. 12. 2020. godine potvrdu o uplati dugovanja bivšem golmanu Mladenu Lučiću.

Suspenzija će biti na snazi dok se ne uplati novac koji klub iz Banjaluke duguje Lučiću, a bivši golman ekipe iz grada na Vrbasu kaže kako je u pitanju iznos od oko 32.500 KM.

Direktor Borca Dejan Lukendić kaže kako iznos od 36.700 KM nije tačan, te kako će Borac riješiti taj problem i izmiriti dugovanja prema bivšem golmanu. 

"Ovu našu obavezu nismo nikada osporavali i riješit ćemo taj problem. Uprava na čijem čelu je bio gospodin Zeljković je riješila višemilionska dugovanja. Ne vidim problem da se riješe tekuće obaveze prema Lučiću. Mi smo bili maksimalno korektni prema Lučiću. Rečeno mu je da sačeka s tim. Stoji na papiru. Na kraju su ti njegovi zastupnici pogriješili iznos. Ovo malo izlazi iz konteksta. Prvenstvo počinje za 2-3 mjeseca i sada odjednom Borac će biti suspendovan. Ovo je već se malo počelo koristiti u druge svrhe. Ne znam ko diže tu hajku. Ne želim se time zamarati. Ovo je više nego nekorektno. Piše se kao da sutra počinje prvenstvo, a ne da je jučer završeno. Borac je uvijek svoje obaveze izvršavao i završavao. Nismo osporili da imamo obavezu, samo smo osporili taj iznos i on je svjestan da nije taj iznos u pitanju", rekao je direktor Borca Dejan Lukendić za N1. 

Lučić kaže kako ne zna kada će dobiti novac koji mu se duguje, a istaknuo je kako je u pitanju iznos od otprilike 32.500 KM. 

"Mene niko ništa nije pitao. Ne znam sada tačan iznos, mislim da je u pitanju 32.500 KM. Ja sada iskreno od njih ništa ne očekujem. Ne očekujem ništa od Lukendića, njemu neka bude na čast sve. Kako će to sada ići ne znam. Ne znam šta da radim, nemoćan sam", rekao je Lučić za N1.

Borac bi do početka proljetnog dijela sezone (posljednja sedmica februara) trebao isplatiti novac Lučiću kako bi mogao nastaviti takmičenje u Premijer ligi BiH i Kupu BiH.

VEZANE VIJESTI

KOŠEVO

REMI NA KOŠEVU: Prednost Borca se istopila na pet bodova!

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

OBAVLJNEN ŽRIJEB

Zrinjski domaćin u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine!

BANJA LUKA

Borac se plasirao u finale Kupa BiH

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori