DANSKI NAPADAČ

Bendtner šokirao: Prokockao sam 7 miliona eura za jednu noć

OVISNIK O KOCKI

Bio je talentiran ali... Ovu rečenicu obično završavamo s 'imao je nesreće s ozljedama', ali za našeg glavnog aktera ove priče slijedi ona fraza, 'eh da je glava bila pametnija'.

Znate li o kome je riječ? Igrao je u Arsenalu, Juventusu, Wolfsburgu, a posljednju ruku spasa pružio mu je njegov Kopenhagen, ali ni oni nisu imali strpljenja pa su ga otpustili. I dalje ne znate o kome je riječ? Jednom prilikom slomio je čeljust taksistu nakon kratke prepirke. Taksist je tražio da mu da pet eura te ga počeo gađati s raznim predmetima, a bivši igrač Arsenala ga je nakon toga prebio. Govorimo o Dancu Nicklasu Bendtneru (32) koji je sve, samo ne običan nogometaš.

Prošao je nezamijećen i kroz Wolfsburg, Juventus (ni kriv ni dužan osvojio Serie A), Birmingham, nakratko oživio svoju karijeru u Rosenborgu gdje je zabio 35 golova u 86 utakmica, ali to je bilo to. Vratio se u svoj Kopenhagen koji ga je otpustio nakon što su shvatili da mu nogomet i nije više toliko važan.

Danas Nicklas uživa u slobodnom vremenu i čeka neku ponudu koja će popraviti njegov bankovni račun, a za danske medije je opisao da je toliko bio rastrošan da je u jednoj noć na u casinu potrošio 7 miliona eura.

- Teško je sada reći točan iznos novca kojeg sam izgubio, ali tu je negdje oko 50 miliona danskih kruna (oko 7 miliona eura). Uvijek sam se mogao kontrolirati ako bih želio, ali volio sam se i kladiti u jako velike iznose. Jedne su noći u Londonu stvari izmakle kontroli i mogao sam zaista loše završiti - rekao je Danac, a prenosi 24sata.hr.

I dan danas obožava zalaziti u kockarnice, no snizio je ulog na 15 eura. Možda zato jer nema klub?  Inače, Bendtner mora i u zatvor na 50 dana jer je slomio čeljust taksistu. Presuda je donesena krajem 2018. godine, ali Danac još nije odradio kaznu. Možda uspije sada kada mu nogomet ionako nije na vrhu liste prioriteta... 

VEZANE VIJESTI

QATAR 2022

Mbappe sa dva gola donio pobjedu Francuskoj nad Danskom

FIFA

FIFA zabranila Dancima majice na SP sa političkom porukom!

ŽENSKA SELEKCIJA BIH

KVALIFIKACIJE ZA SP: Zmajice su spremne za meč sa Danskom

DESET MEČEVA

REKORD JE POSTAVLJEN: Najduži niz bez pobjede u historiji reprezentacije!

PRIJATELJSKI MEČ

ZVANIČNO: Dogovorena još jedna prijateljska utakmica Zmajeva

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori