INTERVJU

Luka Menalo: Nikad nisam ovako zabijao, ali još nisam gotov!

FOTO: MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Izvor: sportske.jutarnji.hr

U posljednjih desetak dana, u razdoblju od 6. do 16. prosinca, napadač Rijeke, Luka Menalo (24), postigao je na četiri odigrane utakmice čak četiri pogotka! Počelo je pogotkom za pobjedu protiv Hajduka u Splitu (2:1), zatim je zabio i Alkmaaru (2:1), pa onda Dinamu, koji ga je do ljeta posudio Rijeci (2:2), da bi pozitivnu seriju, zasad, zaokružio u srijedu u Varaždinu, postigavši u sudačkoj nadoknadi zgoditak za 2:1 pobjedu u osmini finala Kupa.

Zatvaranje kruga

Napisali smo “zasad” jer pred Menalom i Rijekom još je jedna utakmica do kraja jeseni, gostovanje u Koprivnici kod Slavena Belupa (nedjelja, 15 sati)...

- Bilo bi sjajno kad bih zatvorio ovaj golgeterski jesenski krug pogotkom u Koprivnici! Čeka nas težak dvoboj, znamo Slavenovu snagu i respektiramo ga, ali puni smo samopouzdanja, u posljednjih smo šest utakmica u sva tri natjecanja neporaženi i želimo pobjedom okončati prvi dio prvenstva - rekao nam je Menalo.

Ne krije zadovoljstvo svojim igrama:

- Kad sve mirno sagledam, mogu čak reći da sad možda igram i najbolji nogomet u karijeri! Sve mi se krasno posložilo, sretan sam što su moji zgodici itekako važni za momčadski uspjeh, donose nam bodove i radost. A bez momčadskog uspjeha, pojedinačni dosezi malo vrijede. Doista uživam, odlično sam se snašao u Rijeci od prvoga dana. Nedugo nakon dolaska na Rujevicu, odigrao sam dobro nekoliko utakmica, ali nisam ni asistirao, ni zabio pogodak. I onda mi je jedan prijatelj rekao: “Ne brini, bit će samo još bolje od ovoga! Igraš dobro, a ne zabijaš, uskoro ćeš početi i zabijati”... Tako je, eto, i bilo, “otčepilo” mi se, krenulo me i vjerujem da neće stati na ovim zgodicima.

Jeste li ikada u karijeri igrali u tako zgusnutom rasporedu i jeste li ikada tako zabijali?

- Ovako baš i ne. Iako, jednom sam u Širokom Brijegu igrao u ritmu srijeda-subota, pa sam na jednoj utakmici zabio tri pogotka, na drugoj dva, ali ovakav niz od četiri uzastopne utakmice na kojima sam zabijao golove, nikad nisam imao. Inače, odgovara mi ovo non-stop igranje, kao i cijeloj momčadi. Mladi smo, brzo se oporavljamo i želio bih zahvaliti svim ljudima u klubu koji brinu o nama i čine sve kako bismo se brzo regenerirali. Zna se da mi igrači više volimo igrati utakmice nego trenirati, cilj nam je doći do te razine igranja u europskom ritmu, dvije utakmice tjedno. I ove smo jeseni ušli u taj ritam i doista uživamo, ovo je za mene idealna situacija.

VEZANE VIJESTI

5965111

TEŠKO NA SJEVERUVideo: Totalni preokret u Varaždinu! Evo kako je Rijeka u posljednjim sekundama uhvatila 1/4 finale Kupa

MLAZNI POGON‘Ajme majko, koje smo sve utakmice imali! Istina je da smo iscrpljeni, ali potegnut ćemo još!‘

Počeli ste sezonu u Dinamu, zabili ste tri pogotka krajem rujna u kupu u Ferdinandovcu, a onda ste nakon desetak dana u Kupu zabili dva pogotka za Rijeku protiv Dilja, a sad jedan i protiv Varaždina. Ovo vam je već treća posudba u ove dvije i pol godine otkako ste iz Širokog Brijega došli u Dinamo - jeste li zadovoljni svojim nogometnim koracima?

- Kad sam došao u Dinamo, maštao sam da ću odmah zaigrati, te da ću potom ostvariti i nekakav milijunski transfer u inozemstvo, tako valjda razmišlja svaki igrač kad dolazi u klub poput Dinama. No, nakon nekog vremena shvatio sam da je ipak prevelika razina između one na kojoj sam ja igrao u Širokom Brijegu, u odnosu na ono što se tražilo u Maksimiru. Dinamo je uvijek na europskoj razini, bila je to u svemu velika promjena za mene, u načinu rada, ali i cjelokupnog života. Trebalo mi je vremena za prilagodbu, pa mi je dobro došlo pola godine u Koprivnici. Tamo sam dobro počeo, pa sam malo stagnirao, ali sam potom imao vrlo dobru sezonu na drugoj posudbi u ljubljanskoj Olimpiji. A sad mi je u Rijeci sjajno, osjećam da mi se vraća sav uloženi trud u dosadašnjem dijelu karijere. Stoga mogu biti zadovoljan načinom na koji mi se razvija karijera, iako sam, ponavljam, drukčije razmišljao kad sam dolazio u Dinamo.

Posudba u Rijeci vam istječe na kraju sezone, a ugovor vas s Dinamom veže do ljeta 2023. godine. Međutim, Rijeka ima i pravo otkupa vašeg ugovora nakon završetka posudbe. Kako vi razmišljate, želite li se opet vratiti u Dinamo i još jednom pokušati, ili ćete ostati na Rujevici?

- Iskreno, o tome još nisam razmišljao. Baš uživam u sadašnjem trenutku, vesele me naše dobre igre i rezultati, najvažnije je da budem zdrav i da nastavimo ovako dobro igrati. Nemam nikakvih dugoročnih planova, život me naučio da ništa ne planiram mjesecima unaprijed. Jer, kad god sam nešto planirao na taj način, uvijek mi se suprotno dogodilo i svi su planovi bili srušeni. Idem iz dana u dan, iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu... Što se na kraju dogodi, dogodit će se!

Moglo je biti i bolje

Jeste li zadovoljni položajem na prvenstvenoj ljestvici, držite četvrto mjesto i imate deset bodova zaostatka uz dvije utakmice manje od Dinama, a čak četiri manje od Osijeka?

- Moglo je biti i bolje početkom sezone, ali onda smo uhvatili dobar ritam i vjerujem da ćemo u proljetnom dijelu sezone biti još kvalitetniji. I očekujem da budemo apsolutno konkurentni u borbi za vrh ljestvice.

I u borbi za prvo mjesto? Ili samo za drugo...

- Dinamo je svakako najveći favorit, ali toliko vjerujem u ovu našu momčad da se nadam kako možemo i Plavima zagorčati život. Samo da Dinamo prerano ne ostvari veliku i nedostižnu bodovnu razliku, ne pobjegne li nam i uđemo li u koliko-toliko neizvjesnu završnicu sezone, onda bi moglo biti svašta - rekao je Menalo.

VEZANE VIJESTI

SLOVENIJA

Menalo: Mislim da imamo šanse protiv Ukrajine! Zašto ne?

SLOVENIJA

SELEKTORE, DA LI SI GLEDAO? Menalo zabio i asistirao!

SLOVENIJA

IDE NA POSUDBU: Luka Menalo ima novi klub!

VELIKI DERBI

Večeras utakmica Rijeka - Dinamo, žestoka poruka za Jakirovića!

SARAJEVO

Menalo: Uvijek ću dati maksimum za Bosnu i Hercegovinu

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori