INTERVJU

Pogledajte ekskluzivni intervju Miralema Pjanića za BHFudbal

PJANIĆ UŽIVO GOVORIO ZA BHFUDBAL.BA

Fudbaler Juventusa i reprezentativac BiH, Miralem Pjanić u ekskluzivnom razgovoru otkrio je kako provodi vrijeme bez fudbala, prisjetio se svojih početaka, ali i najvećih dosadašnjih uspjeha u karijeri.

Na samom početku razgovora, obzirom da Miralem Pjanić igra u italiji i da ga prati veliki broj ljudi iz te zemlje, Baho je na italijanskom jeziku poslao podršku iz BiH narodu Italije u ovim teškim trenucima zbog koronavirusa.

Mire se trenutno nalazi u Luksemburgu s porodicom i iz prve ruke prenio nam je kakvo je stanje u toj zemlji s koronavirusom.

“U Luksemburgu se poštuju svi propisi. Ostaje se kući, izlazi se jedino kada se treba nešto kupiti za jesti, za kuću. Narod nije puno na ulicama, narod poštuje da ostaje kod kuće i da nema kontakta sa drugima osobama.” – govori Pjanić i otkriva kako je koronu dočekao u Italiji:

“Na početku mi to nismo shvatili ozbiljno, ali kada je došlo u Italiju, kada je postalo tako agresivno, kada se vidjelo koliko naroda umire po danu, i kada su igrači počeli da budu zaraženi, onda smo počeli obiljno shvatati. Nakon toga je neki strah ušao u nas, bilo je baš nezgodno, pogotovo ta zona oko Milana i Torina. Ja sam uradio test i hvala Bogu sve je bilo ok. ”

Trenutno vrijeme provodi s porodociom u Luksemburgu.

“Moja porodica je dobro, pazimo se, nemao kontakt s drugim osobama van porodice. Provodimo zajedno vrijeme u Luksemburgu i tako nam je lakše.”

DILEME NIKAD NIJE BILO DA LI ĆE ZAIGRATI ZA BIH

“Meni je uvijek bio san da zaigram za reprezentaciju BiH. Od malih nogu sam išao na stadione da gledam zvijezde poput Barbareza, Salihamidžića… koji su tada bili u reprezentaciji. Iz Luksemburga sam autobusima odlazio da pratim utakmice i sanjao da jednog dana zaigram pred tom publikom. Ja sam Bosanac u duši, roditelji su mi Bosanci, a isto će mi preći i na sina.”

PRIJE 12 GODINA DEBITIRAO ZA BIH

“Hvala Bogu moj san se ostvario sa 18 godina kada sam igrao prvu utakmicu za BiH protiv Bugarske u Zenici i eto od toga je prošlo 12 godina.”

SERGEJ BARBAREZ OMILJENI IGRAČ

“Kao dječak sam najviše volio Barbareza jer nam je on bio idol, kapiten, pravi vođa. Drago mi je bilo koliko je volio Bosnu i koliko je to pokazivao. Isto kad je igrao u Njemačkoj, vazda sam pratio njegove utakmice.”

SJEĆANJE NA PRVU UTAKMICU NA SVJETSKOM PRVENSTVU

“Kada je počela naša himna na Marakani naježio sam se. Prolazi ti kroz glavu da te gleda cijela BiH, da se ponose sa nama, mi smo također bili ponosni na našu državu. Sve je to bilo prelijepo i nikad se ne može zaboraviti. To je jedna od mojih najdražih utakmica. Šteta što smo izgubili jer smo igrali dobro tu utakmicu protiv Argentine. Mislim da smo s tom generacijom mogli proći dalje na Svjetskom prvenstvu, ali smo bili oštećeni i falilo nam je malo iskustva.” – prisjetio se Pjanić Mundijala u Brazilu.

SA BIH ŽELI OTIĆI NA EVROPSKO PRVENSTO

“Velika mi je želja da sa BiH još nešto ostvarim, da odemo na to Evropsko prvenstvo. Mislim da Bosna može i da zaslužuje da se plasira, ali opet ovisi o nama. Bitno je da nam igrači budu u formi, da igraju u klubovima, da dođu spremni. Mi se možemo nositi sa svima, ali samo da svi igrači budu spremni. Baraž igramo u Zenici pred našim navijačima što je velika prednost. Ako iz Zenice ne odemo na Euro, onda i ne zaslužujemo plasman. To će svako iskreno reći. Mi imamo sada veliku priliku da našu zemlju odvedemo po drugi put na neko veliko takmičenje.

ZADOVOLJSTVO JE IGRATI SA RONALDOM

“Meni je zadovoljstvo igrati sa Ronaldom i dijeliti svačionicu s njim. Također, da učim od njega, da vidim kako se on priprema, trenira, na šta pazi i šta ga je sve to dovelo do tog uspjeha gdje je sada jer je možda i jedan od najboljih svih vremena. Ronaldo je sve ovo zaslužio jer je stalno radio više od svih drugih i zato je danas tu gdje jeste i danas mu se cijeli svijet divi. Fantastična je osoba i može biti primjer svima.

JUNINHO NAJBOLJI IZVOĐAČ SLOBODNIH UDARACA

“Juninho je daleko najbolji izvođač slobodih udaraca. Bio je tako nerealan jer je davao golove iz svih pozicija što se danas ne može tako vidjeti.

NA KRAJU RAZGOVORA DAO SAVJET MLADIM OSOBAMA

“Savjet za mlade je da treniraju, vjeruju u sebe. Svako može postići u životu ono što želi, samo se mora raditi mnogo više od drugih, ali i vjerovati u sebe više od drugih. Također, ne treba imati limite u životu.” – rekao je Miralem Pjanić na kraju “live” razgovora za BHFudbal.ba.

U video prilogu ispod pogledajte cijeli razgovor sa Miralemom Pjanićem.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

EKSKLUZIVNO

Objavu dijeli BHFudbal.ba (@bhfudbal.ba)

VEZANE VIJESTI

INTERVJU

Miralem Pjanić: Pred nama je životna utakmica!

FRANCUSKA

L'Equipe donosi ekskluzivu: Pjanić se vraća u Evropu!

BH. REPREZENTATIVAC

Sa kojom velikom zvijezdom sin Miralema Pjanića trenira u teretani!?

UEA

NASTAVLJA BRILJIRATI: Nova asistencija Miralema Pjanića!

UAE

Miralem Pjanić objasnio zašto je danas nastupio za klub!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori