FUDBALER BORCA

Vranješ za BHFudbal.ba: Evropa je realnost, skoncentrisan sam samo na Borac

SJAJNI FUDBALER GOVORIO ZA BHFUDBAL.BA

Nakon završene polusezonu u m:tel Premijer ligi BiH nakon 19 kola banjalučki Borac zauzima peto mjesto s 32 boda i očekuje ih borba za Evropu na proljeće.

Tim povodom kontaktirali smo kapitena ove ekipe, Stojana Vranješa, koji je rado govorio za BHFudbal.ba.

"Naša realnost je izlazak u Evropu, da li kroz kup ili prvenstvo. Mislim da ima puno utakmica do kraja i da možemo popraviti naš bodovni saldo i plasman kao i sve ostale ekipe, mislim da smo stabilizirali klub i da nam u predstojećim godinama dolazi dobar period i borba za titulu", rekao nam je Vranješ na početku razgovora, koji s Borcem ima ugovor do 2023. godine.

"Vezan sam ugovorom za Borac do 2023. i naravno da su mi ambicije vezane samo za moj klub. I u ovim godinama postoje određena interesovanja, ali ne obazirem se na to, skoncentrisan sam makismalno na moj klub", dodaje kapiten Banjalučana.

Vranješu su već 34 godine i nije isključeno da u Borcu i završi karijeru. Interesovalo nas je čime se planira baviti nakon igračke karijere.

"Da, kao sto kažete imam 34 godine, ali osjećam se veoma dobro i na terenu i van njega i nadam se da sam još od pomoći našoj ekipi. Nisam još razmišljao o kraju, ali volio bih ostati u fudbalu", kazao nam je bivši reprezentativac BiH.

Stojan Vranješ je za Borac odigrao preko 150 utakmica i postigao 50 golova, ali to u njegovom klubu niko nije ispratio i odao mu priznanje.

"Da, odigrao sam 150 utakmica i postigao 50 golova što za mene znači puno i jedan lijep jubilej. Sretan sam i počastvovan. Ljudi iz kluba koji su zaduženi za to ili su zaboravili ili nemaju tu praksu ili do sad nije niko imao ništa slično ili su zaokupljeni nekim drugim stvarima", rekao nam je Vranješ kojeg smo za kraj u šali pitali je li on Stojan iz pjesme Šabana Šaulića "Milicu Stojan voleo".

"Hahaha, nisam čuo tu pjesmu nikad, aime sam dobio po svome dedi", rekao je Stojan Vranješ na kraju razgovora za BHFudbal.ba.

VEZANE VIJESTI

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

OBAVLJNEN ŽRIJEB

Zrinjski domaćin u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine!

BANJA LUKA

Borac se plasirao u finale Kupa BiH

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

DERBI U MOSTARU

BEZ POBJEDNIKA: Velež i Borac podijelili bodove u derbiju kola!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori