INTERVJU

Misimović: U toku su razgovori, možda selektora dobijemo već...

MISKE JE ČLAN KOMISIJE ZA IZBOR SELEKTORA

Stručna komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine za izbor selektora, koju čine Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, još nije završila pregovore sa svim potencijalnim kandidatima.

- U toku su razgovori... Pričamo, a pričat ćemo još, pa ćemo vidjeti, rekao je Misimović za „Dnevni avaz“ te dodao: 

- Uglavnom, sve ide po planu.

Možemo li već razgovarati o imenima? U fudbalskim kuloarima i javnosti se špekuliše o dolasku Ivajla Peteva (Ivaylo), dva Sergeja – Barbareza i Jakirovića, Husrefa Musemića...

- Ne, ne bih još razgovarao o imenima. Neki i ne žele da ih spominjemo kao kandidate, a ni ja ne bih da sada nešto špekulišem. To ne ide u prilog ni nama ni njima.

Kad ćete Vi i Spahić završiti svoj dio posla, odnosno, obaviti pregovore sa kandidatima i predložiti ime(na) Izvršnom odboru NSBiH koji će donijeti konačnu odluku?

- Za 22. decembar je zakazan Izvršni odbor, na kojem će se razgovarati o toj temi. Mi ćemo do tada završiti naš dio posla... Možda već tada – 22. decembra, dobijemo novog selektora. Vidjet ćemo, ali u svakom slučaju bilo bi dobro da se to tada završi kako bi novi selektor što prije mogao krenuti sa svojim poslom, od posjeta igračima, do svega ostaloga. Ipak, već u martu igramo kvalifikacionu utakmicu u Finskoj, što nam je, hajmo reći, finale u našoj grupi.

Veliki problem za novog selektora je što prije debija na klupi naše reprezentacije neće imati nijednu prijateljsku utakmicu. 

- Poslije Finske (24. mart – op.a.), a prije utakmice sa Francuskom (31. mart), odigrat ćemo jednu prijateljsku utakmicu. To je jedini termin kada je moguće odigrati prijateljsku utakmicu.

Ko će nam biti protivnik u toj prijateljskoj utakmici?

- Pregovori su još u toku. Mogu samo otkriti da će ta utakmica, najvjerovatnije, biti odigrana kod kuće, u BiH – za kraj je rekao Misimović, koji je trenutno u Minhenu.

- Imamo jako tešku kvalifikacionu grupu, nezgodnu. S Finskom imamo loše iskustvo u gostima, Ukrajina je zadnjih godina stabilna, a Kazahstan je sigurno nezgodan kad je domaćin. Ponavljam, odmah na startu kvalifikacija igramo „finale“ protiv Finske u gostima, a onda slijede dva duela s Francuzima, gdje će nam biti jako teško... Naravno, ne treba sada stvarati neki pritisak, nego, jednostavno, učiniti sve što se može s naše strane da naši momci igraju najbolje što mogu, uživaju i daju sve od sebe. Pa ćemo vidjeti na kraju gdje ćemo završiti - rekao je Misimović. 

Naš državni tim je brzo pao iz prvog ili drugog šešira, gdje nam je i mjesto, u četvrti. Nije nam tu mjesto.

- Nije, slažem se, ali dobro, vidjet ćemo šta će biti u narednom periodu. Na kraju ćemo znati jesmo li odradili pravi posao, čvrsto je na zemlji popularni Miske.

VEZANE VIJESTI

ZMAJEVI

ZVANIČNO: Sergej Barbarez novi selektor Bosne i Hercegovine!

NOVI SELEKTOR

Poznato je kada će Sergej Barbarez biti zvanično predstavljen!

SARAJEVO

Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH!

ZMAJEVI

BUM IZ SAVEZA: Sergej Barbarez preuzima Zmajeve?!

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori