BANJA LUKA

SARAJEVO NE ZNA ZA PORAZ: Preživjeli gostovanje u Banjaluci!

SARAJEVO I DALJE BEZ PORAZA

Fudbalski klub Sarajevo je danas na Gradskom stadionu u Banjaluci odigrao utakmicu osamnaestog kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe FK Borac iz Banjaluke.

Meč je završen neriješenim rezultatom 2:2. Strijelac oba pogotka za Sarajevo bio je Matthias Fanimo. 

FK Sarajevo je današnju utakmicu počeo u sastavu: Kovačević, Pidro, Miličević, Dupovac, Hebibović, Đokanović, Sušić, Tatar, Velkoski, Fanimo i Handžić. 

Počelo je ofanzivnom igrom bordo ekipe, a već u 5. minuti ozbiljna dešavanja pred golom domaćih. Prvo je pokušao Hebibović, ali je izblokiran, na loptu natrčava Handžić, a njegov udarac brani Pavlović. U 10. minuti pokušava Velkoski, ali je izblokiran. Kada je Sarajevo pojačavalo svoju ofanzivnu igru, uslijedio je pogodak domaćih. Lopta dolazi do Lukića koji se nekako snalazi pored Miličevića, šalje loptu u kazneni prostor, a Ziljkić pogađa nebranjeni dio mreže Kovačevića. Sarajevo je još ofanzivnije krenulo nakon gola, u 32. Hebibović odlično prolazi po strani, ubacuje loptu, ali nikoga ne pronalazi. Do kraja poluvremena možemo izdvojiti zamalo grešku odbrane Borca i šansu za Tatara, ali se rezultat nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme je otvoreno kao i prvo, dobrom igrom bordo ekipe. Ipak mnogo prijetnji nije bilo pred golom domaćih, napadalo je Sarajevo, ali je dosta situacija odbrana Borca riješila lagano. U 61. minuti Sarajevo kruniše ofanzivu i bolju igru. Handžić se odlično snalazi na lijevoj strani terena pored dva igrača, šalje dobru loptu u kazneni prostor gdje pronalazi Fanima, a on pogađa gol Pavlovića za 1:1. Odmah nakon gola, tačnije u 63. minuti Sarajevo istrčava odličnu kontru i bila je šansa za vodstvo, ali se Tatar nije najbolje snašao. Iz idućeg napada domaćin dolazi do novog vodstva. Dobar kontra-napad završava Vranješ pogotkom za 2:1. U 70. minuti Hebibović dobija prvi žuti karton za prigovor, a u 72. ga Mujić šalje pod tuš. Neoprezno je startao, te dobio drugi žuti, te crveni karton. Sarajevo je i sa igračem manje i dalje bilo bolji tim na terenu, što je u 85. minuti i dokazano. Sušić sjajno prolazi po strani, vraća loptu na 16 metara, Handžić je propušta, a Fanimo po drugi put danas savladava Pavlovića za veliko slavlje u bordo ekipi. Do kraja su obje ekipe pokušavale doći do trećeg pogotka, ali se rezultat nije mijenjao.

Sarajevo je i dalje jedina neporažena ekipa lige, te sa 42 boda zvanično je jesenji šampion, sa 6 bodova prednosti ispred prvog pratioca. U idućem kolu na Koševo dolazi tuzlanska Sloboda.

VEZANE VIJESTI

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

OBAVLJNEN ŽRIJEB

Zrinjski domaćin u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine!

BANJA LUKA

Borac se plasirao u finale Kupa BiH

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori