VLAKOVO

Sahranjen predsjednik FK Željezničar Admir Džubur

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

U prisustvu članova porodice, prijatelja, navijača, igrača, članova stručnog štaba, rukovodstva i uposlenika Kluba, obavljena je sahrana Admiru Džuburu, predsjedniku FK Željezničar koji nas je prerano napustio u 57. godini života.

Admir Džubur je od prvih dječačkih dana zavolio Grbavicu i Želju. U mladosti je počeo “živjeti Željezničar” i Plave je pratio širom tadašnje Jugoslavije. U vrijeme agresije na BiH branio je svoj dom kao pripadnik Armije RBiH, a slučajno ili ne veći dio rata proveo je u borbama nedaleko od Doline ćupova. Kako je više puta isticao, jedna od najdražih utakmica bila mu je popularni “Zubandan”, što zbog velike pobjede Plavih, ali i zbog činjenice da je samo nekoliko dana prije toga prvi put postao otac. Džubur nije prestajao “živjeti Željezničar”, bodrio je Želju po cijeloj Bosni i Hercegovini, okupljao navijače, učestvovao u svim navijačkim akcijama, između ostalog u projektima “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu” i kupovini desetogodišnjih ulaznica. Od početka 2019. godine izabran je za člana Upravnog odbora FK Željezničar, a samo šest mjeseci poslije preuzeo je predsjedničku funkciju u ne baš idealnim trenucima za Klub. Do posljednjeg dana života “živio je Željezničar”, a naš svijet je zauvijek napustio u ponedjeljak, 23. novembra od posljedica korona virusa.

FK Željezničar je izgubio predsjednika, ali prije svega velikog navijača našeg Kluba kojem smo neizmjerno zahvalni za sve što je uradio u proteklom periodu kao predsjednik UO, te ističemo zahvalnost za sav doprinos koji je ostavio kao navijač voljenog Kluba.

Sahrana je obavljena danas na Gradskom groblju Vlakovo uz prisustvo prijatelja, navijača, igrača, članova stručnog štaba, uposlenika Kluba i predstavnika mnogih sportskih kolektiva. FK Željezničar se još jednom zahvaljuje sportskim klubovima iz BiH i regiona, fudbalskim savezima, sponzorima i svim drugimprijateljima na izrazima saučešća i podrške.

Posljednji pozdrav predsjedniku FK Željezničar, Admiru Džuburu. Do nekog ponovnog susreta među nebeskim visinama čuvat ćemo sjećanja na sve dane i godine provedene zajedno, stoji na stranici FK Željezničar.

VEZANE VIJESTI

PRESS KONFERENCIJA

Akrapović uoči Veleža: Teška su ekipa, taktički igraju ofanzivan nogomet!

SARAJEVO

Delegacija FK Željezničar odbila doći na sastanak koji organizuje Mirvić

ROĐENDAN KAPITENU

FK Željezničar čestitao rođendan Džeki, objavili zanimljive fotografije!

MOSTAR

Zrinjski slavio protiv Želje i gurnuo ih ka dnu!

TRENER ŽELJE

Akrapović ljutito: Imam posla s gospodom koja bira kad će igrati!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori