SPORTSKI NOVINAR

Saša Ibrulj: U Savezu svi brane lične, nacionalne i klupske interese!

GOSTOVANJE U N1 SPECIJALU

Gost N1 specijala od bh. fudbalu sinoć je bio i naš poznati sportski novinar Saša Ibrulj.

On je najkonkretnije govorio o problemima u bh. fudbalu i N/FSBiH, ali su on i gledaoci ostali uskraćeni za mnoge odgovore.

"Mislim da smo otvorili kroz emisiju jako puno pitanja i dali jako malo odgovora. Vrtimo se oko istih stvari nekoliko posljednjih godina i da smo se i večeras vrtili oko tih istih stvari. Ne znam da se u bilo kojoj drugoj državi tako često spominje Statut nogometnog saveza, kao što je to slučaj sa BiH. Nekih korjenitih radikalnih promjena kakve se najvaljuju mislim da neće biti. Promjene će biti kozmetičke. Promjeniće se ime predsjednika Saveza. Vrlo je važan rezultat reprezentacije jer on "pokrije" sve ostale negativnosti. Nemamo plan i strategiju, ne znamo šta hoćemo i mislim da se stvari i čekamo sudbinu da vidimo šta će nam se desiti", rekao je Ibrulj.

Također, kritikovao je i još uvijek aktuelnog predsjednika N/FSBiH Elvedina Begića:

"Kada slušate gospodina Begića i ostale iz Saveza, to dosta podsjeća na onu priču 'sve po zakonu'. Ta se mantra vrti i oni je se drže i oni se sakrivaju iza tog zakona koji sami pišu, a to je statut. Gospodine Begić je preuzeo FS BiH u trenutku kada je bio u najgoroj mogućoj situaciji, kada je Skupština odbila prihvatiti FIFA-in statut i kada su FIFA i UEFA nametnule komisiju za normalizaciju. U prvih tih nekoliko godina stvari su izgledale zaista bolje, međutim kako je vrijeme prolazilo i kako je rasla moć gospodina Begića i njegovih 15 članova IO s obzirom na to da s njima sarađuje, tako je i NS BiH organizaciono slabio. Mislim da smo u 20-ak ciklusa imali dva, tri uspješna i to dovoljno govori o načinu na koji je Savez vođen i ova situacija u kojoj smo danas sasvim dovoljno govori na koji način se vodi danas. To što je gospodin Begić zajedno s ljudima iz Skupštine i Izvršnog odbora promijenio statut da bi zadržao nekakva utjecaj i beneficije koje ima sasvim dovoljno govori o tome šta je njegova namjera u budućnosti, odnosno koliko mu je uopće stalo do fudbala u BiH."

VEZANE VIJESTI

PRIJETNJE IFRANU PELJTI

KAKVI SMO MI LJUDI? Peljto zbog prijetnji više neće suditi!

LIGA NACIJA

Dolaze milioni u Savez BiH, poznati iznosi za učešće u Ligi nacija A!

ZAVRŠEN JESENJI DIO

Ko je najveće iznenađenje, a ko razočarenje u Premijer ligi BiH?

BIVŠI SELEKTOR

TEŠKE OPTUŽBE KODRE: Zeljković je tražio da zovem njegove igrače!

POMALO O SVEMU

ANALIZA: Zna li reprezentacija BiH kako dalje?

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori