PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo slavilo protiv Olimpika na Koševu golovima Tatara i Fanima

SARAJEVO I DALJE BEZ PORAZA

Fudbalski klub Sarajevo je danas odigrao utakmicu petnaestog kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe FK Olimpik.

Meč je završen pobjedom bordo ekipe rezultatom, a golove su postigli Tatar i Fanimo. 

FK Sarajevo je današnju utakmicu počeo u sastavu: Kovačević, Pidro, Miličević, Šerbečić, Hebibović, Đokanović, Pejović, Rahmanović, Tatar, Fanimo i Handžić. 

Od početka utakmice Fudbalski klub Sarajevo je držao inicijativu, ali nismo vidjeli pregršt prilika. U 13. minuti prva šansa za Sarajevo, Handžić postiže pogodak, ali glavni sudac signalizira prekršaj u napadu. U 20. minuti pokušaj Tatara brani Hadžić. U 27. minuti isti igrač pogađa gol gostiju i dovodi Sarajevo u vodstvo. Nakon centaršuta Hebibovića, nesporazum između golmana i štopera gostiju koristi Tatar i šalje loptu iza leda Hadžića. U 34. minuti Hebibović šutira preko gola. Do kraja poluvremena smo još vidjeli dobar šut Đokanovića pored gola, te se na pauzu otišlo istim rezultatom, 1:0 za Sarajevo.

Drugi dio susreta je obilježila velika inicijativa Sarajeva i pored vodstva. Počelo je odličnom šansom za Fanima u 53. minuti, izašao je sam pred Hadžića, ali golman gostiju ipak brani njegov udarac. U 56. minuti dobra šansa za Handžića, ali on slabo šutira. U 59. minuti Sarajevo povećava vodstvo. Rahmanović sjajno proigrava Tatara, on je na drugoj strani vidio samog Fanima, uposlio ga, a njemu nije bilo teško da poveća vodstvo bordo ekipe. U 66. nova dobra šansa za Fanima, ali je Hadžić opet na vrhuncu zadatka. U 85. lijepa šansa za Sarajevo, Tatar proigrava Jukića, on traži Handžića, ali njega lopta ipak pogađa u ruku. Do kraja susreta Sarajevo je i dalje prijetilo, ali je utakmica završena rezultatom 2:0.

Sarajevo je i dalje prva ekipa Premijer lige BiH, bez poraza sa osvojenih 37 bodova, 7 ispred prvog pratioca. Iduće kolo bordo ekipa gostuje u Mostaru ekipi Veleža.

VEZANE VIJESTI

LOŠE SUĐENJE

Mirza Kazlagić stadion Koševo napustio pod policijskom pratnjom!

KOŠEVO

REMI NA KOŠEVU: Prednost Borca se istopila na pet bodova!

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori