REMI U SARAJEVU

ŠOK ZA ŽELJU: Tuzlaci uzeli veliki bod na Grbavici!

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

Fudbaleri Željezničara su u okviru 15. kola m:tel Premijer lige BiH remizirali sa Slobodom 2:2.

U drugoj minuti je Sloboda povela. Nakon kornera lopta dolazi na drugu stativu do Kurtalića koji šutira i pogađa gol domaćih. Minutu poslije Alispahić šutira sa 20 metara, lopta odlazi pored gola. U petoj minuti Stevanović ubacuje, Juričić šutira malo preko gola. Nakon kornera sa gol-linije izbacuje defanzivac Slobode. Štilić iskosa šutira u osmoj minuti, lopta ide preko gola gostiju.

Bekrić u devetoj minuti iskosa izlazi pred gol Slobode, šutira, ali lopta pogađa stativu. Štilić još jednom šutira u 15. minuti, ovaj put lopta odlazi pored gola. Stevanović tuče sa distance u 20. minuti, ali lopta još jednom odlazi pored gola gostiju. Željo je poravnao u 22. minuti. Nakon kornera lopta se odbila do Štilića koji je snažno šutirao, lopta pogodila Luku Juričića i završila i golu Tuzlaka.

Brza kontra Slobode u 25. minuti, u završnici Maksimović šutira i pogađa prečku. Alispahić šutira sa 20 metara lijevom nogom, Golubović lijepom paradom hvata loptu. Milićević sjajno prolazi u 34. minuti, ubacuje u peterac, Juričić šutira, ali Golubović sjajno brani. Štilić u 42. minuti hvata volej, ali lopta ide pored gola. Minutu prije kraja šutira Husejinović preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:1.

Kontra Želje u 53. minuti, lopta se odbija do Bekrića koji sa vrha kaznenog prostora šutira preko gola. Štilić u 65. minuti šutira iz slobodnog udarca sa 20 metara, lopta ide preko gola. Husejinović u 69. minuti šutira, lopta odlazi malo pored lijeve stative gola domaćih. Željo je poveo u 74. minuti. Bojo je odigrao povratnu loptu s desne strane, a Semir Štilić lijevom nogom lijepo pogodio.

Sjajnu šansu u 81. minuti propušta Bekrić, iskosa je nakon dodavanja Štilića uhvatio volej, ali lopta ide pored gola. U 85. minuti Uzelac sa par metara šutira preko gola. Sloboda je do poravnanja stigla u 89. minuti. Alić se lijepo oslobodio svojih čuvara i precizno pogodio za konačan rezultat.

VEZANE VIJESTI

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

GRBAVICA

Željezničar imenovao Dinu Đurbuzovića za novog trenera ekipe

WWIN LIGA

Željezničar poražen od Posušja na Mokrom docu

GRBAVICA

Galić heroj navijača Plavih: Skinuo je parolu Hordi zla

OLOVO

Sloboda slavila u derbiju protiv Stupčanice

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori