HRABRA IZJAVA

Nermin Bašić ispalio: Idemo na tri boda protiv Sarajeva!

TRENER TUZLA CITYJA

U nedjelju u okviru 14. kola m:tel Premijer lige BiH na Tušnju Tuzla City dočekuje lidera na tabeli, FK Sarajevo.

Sarajevo ima sjajan niz i još uvijek su bez poraza u domaćem takmičenju, a trener Tuzla Cityja i pored toga dao je jednu vrlo hrabru izjavu za medije, u kojoj je najavio igru za sva tri boda protiv jakog Sarajeva.

"Prije svega moram istaći zadovoljstvo jer smo u posljednjoj utakmici upisali pobjedu, zbog čega nam se bilo lakše spremiti za ovaj meč. S ovom ekipom sam 14-15 dana, odnosno tri utakmice u kojima smo imali dvije pobjede i jedan remi. Imamo mnogo problema kada je u pitanju sastav zbog povreda, ali znamo i da Sarajevo ima svoje probleme", rekao je Bašić i nastavio:

"Šta reći o ekipi Sarajeva, oni su oborili sve rekorde i ne znam kada su izgubili posljednju utakmicu. Kada spominjem Sarajevo, onda spominjem jedan sistem kompletnog kluba posljednje tri-četiri godine, i to prati njihove rezultate. Imaju strašan posjed lopte sa sjajnim kreativcima i individualcima koji su na top nivou. Ovo je za nas utakmica istine. Jako je bitan taj voljni momenat od prve minute, trebaju nam tri boda i želimo pobijediti."

Ako pogledamo unazad nekoliko godina, Bašić se s pravom može nadati pobjedi nad Sarajevom. Naime, on je svoje klubove protiv Bordo tima vodio tri puta i ima dvije pobjede uz jedan poraz.

Sarajevo je pobijedio kao trener Travnika (1:0) 2012. godine i kao trener Metalleghea (1:2) nepune četiri godine poslije. Jedini poraz je doživio s Travnikom 2013., a bilo je 1:0 za trenutnog prvaka BiH.

 

VEZANE VIJESTI

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

WWIN LIGA BIH

SARAJEVO PROTUTNJALO TUŠNJEM: Hat-trick Čatakovića!

WWIN LIGA BIH

Novi problemi za FK Sarajevo: Bitni fudbaleri propuštaju Tuzlu City!

KOŠEVO

Bordo miljenik ponovo na Koševu!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori