ŠPANSKI LIST

Mundo Deportivo: Pjanić neuporedivo bolji od Busquetsa

SJAJNA STATISTIKA PROTIV ALAVESA

Ugledni španjolski list "Mundo Deportivo" analizirao je igru našeg asa iz Barcelone Miralema Pjanića, te potvrdio da je reprezentativac BiH na terenu dokazao da mu je mjesto u startnoj postavi.

Posebno je pod lupom bio Pjanićev posljednji nastup protiv Alavesa (1:1), kada je na početku drugog poluvremena zamijenio Sergija Busquetsa.

- Pjanić je u drugom poluvremenu imao 96 kontakata sa loptom, gotovo duplo više nego Buskets u prvom poluvremenu, ali ne puno manje ni od Pikea koji je imao najveći broj kontakata sa loptom - 115 - konstatuje "Mundo Deportivo", te navodi da je u veznom redu Barcelone kod Koemana neupitan Frenkie de Jong.

Prema tome, dilema je samo da li će igrati Pjanić ili Busquets.

- Pjanić je imao puno više utjecaja na igru. Imao je 80 tačnih pasova i samo pet pogrešnih. Buskets je imao 42 pasa i šest pogrešnih. Pjanić je izgubio nešto više lopti, što je normalno jer je bio puno ofanzivi. Pjanić je do kraja tri puta centrirao, stvorio dvije šanse i jednom šutirao na gol, te zamalo prevario protivničkog golmana. Ništa od toga nije uradio Buskets, piše tiražni španski list, te analizira i defanzivu:

- U odbrani Sergio je oduzeo dvije lopte, a Pjanić pet. Istina, Barcelona je u drugom dijelu igre igrala tako da je Pjanićeva pozicija imala više zadataka, ali Pjanić je u 77 navrata bio rješenje za dodavanje lopte od svojih saigrača. Bili su bolji samo Roberto i De Jong sa 87 i 96, ali su oni igrali cijelu utakmicu. Serhio se našao 36 puta u ovoj situaciji, prenosi avaz.ba.

Inače, Pjanić je u La Ligi do sada odigrao tri utakmice. Protiv Villarreala je igrao 12 minuta, protiv Seville 15, a protiv Alavesa 45. U Ligi prvaka odigrao je 76 minuta protiv Ferencvarosa i 90 minuta protiv Juventusa. 

VEZANE VIJESTI

INTERVJU

Miralem Pjanić: Pred nama je životna utakmica!

BRAZIL

Daniel Alves osuđen na 4,5 godine zatvora

FRANCUSKA

L'Equipe donosi ekskluzivu: Pjanić se vraća u Evropu!

BH. REPREZENTATIVAC

Sa kojom velikom zvijezdom sin Miralema Pjanića trenira u teretani!?

ŠPANIJA

Barcelona želi švedsko čudo od djeteta. Pogledajte njegove poteze

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori