FUTSAL

Francuska do vrha napunila mrežu Bosne i Hercegovine

U HOTELU HILLS NA ILIDŽI

„U-19“ juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u dvorani hotela „Hills“ na Ilidži od Francuske sa 0:7, u prvom od dva zakazana prijateljska meča.

Zbog pozitivnih slučajeva na virus korona u stručnom štabu reprezentacije BiH, ekipu su sa klupe predvodili treneri Marko Brčić i Antonio Vidović.

Gosti su ofanzivnije ušli u meč i u 9' dolaze do prednosti. Baptiste Jeger prolazi po lijevoj strani, a njegov šut Mathis Gazengel glavom skreće u mrežu bh. tima za 0:1. Do kraja prvog poluvremena Francuzi su imali još nekoliko pokušaja sa distance, a najbliži golu bio je Amin Benslema kad je pogodio prečku. Bh. tim je ozbiljnije zaprijetio samo jednom kad je Edis Sušić oduzeo loptu protivnicima i šutirao iskosa sa desne strane, ali je lopta otišla pored gola.

Francuska u 24' udvostručuje prednost, a strijelac je bio Imani Mitsachioi Abdou iz penala. Kaznenom udarcu je prethodio prekršaj Faruka Brkanića nad Benslemom u šestercu bh. tima.

Roberto Gažo u 27' izlazi sam pred golmana Francuske Thibauta Garrosa koji brani udarac reprezentativca BiH.

Treći gol gosti postižu u 34'. Nakon jednog šuta sa distance lopta se od stativu odbija do Jegera koji je proslijeđuje iza leđa Antonia Pehara.

Ibrahima Nikate u 37' sa desne strane šalje loptu u šesterac reprezentacije Bosne i Hercegovine za Tristana Vandenplasta koji je precizan za 0:4.

Kapiten Francuske Leo Faytre u 38' uzima loptu bh. futsalerima i upošljava Mitsachioi Abdoua koji postiže još jedan gol za goste.

U 39' Francuzi postižu još dva gola preko Sofiane Allaa i Jegera za konačnih 0:7.

Nakon utakmice trener golmana Antonio Vidović je izjavio:

„Ovo je naše prvo okupljanje sa ovom generacijom i to se osjetilo večeras. Ovi momci se tek upoznaju, dok protivnik ima više utakmica i mnogo je uigraniji. Ipak, mi smo parirali dok smo imali snage. Slijedi nam još jedan meč i nastojaćemo da ispravimo greške koje smo pravili večeras.“

BiH i Francuska će sutra na Ilidži u 17:30 odigrati još jedan meč.

Bosna i Hercegovina-Francuska 0:7 (0:1)

Dvorana hotela „Hills“, Ilidža.

Sudije: Igor Puzović, Farik Kečo, Alem Bajrić.

Golovi: 0:1 Gezengel (9'), 0:2 Mitsachioi Abdou (24'), 0:3 Jeger (34'), 0:4 Vandenplast (37'), 0:5 Mitsachioi Abdoi (38'), 0:6 Alla (39'), 0:7 Jeger (39').

Žuti kartoni: Brkanić (BiH), Benslama (Francuska).

Bosna i Hercegovina: Kerim Smječanin, Ivan Čolak, Ajdin Sinanović, Josip Vidović, Miloš Radujković, Antonio Pehar, Bakir Rahimić, Rijad Mujala, Admir Hankušić, Miloš Sikimić, Edis Sušić, Faruk Brkanić, Roberto Gažo, Ahmed Alibašić, Mateo Poljarić, Haris Zukić.

Francuska: Thibaut Garros, Leo Faytre, Sofiane Alla, Rahane Kandoussi, Amin Benslama, Imani Mitsachioi Abdou, Youssef Abdou Mhadji, Selim Meziani, Ibrahima Niakate, Alper Dogan, Romaris Obargui, Baptiste Jaeger, Mathis Gazengel, Tristan Vandenplast.

(nfsbih.ba)

VEZANE VIJESTI

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Francuzi ponovo bolji od juniora Bosne i Hercegovine

U HOTELU HILLS

Okupila se juniorska futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine

PROMO

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori