REPREZENTATIVAC BiH

MENALO ZA 'NOVU BH': Vjerujem u odlazak na Evropsko prvenstvo!

PRIJE KORONE IGRAO U SJAJNOJ FORMI

Fudbalski reprezentativac BiH Luka Menalo javio se za 'Dnevnik Nova BH' te sa gledateljima podijelio svoja očekivanja od eventualnog nastavka sezone u Sloveniji kao i mogući odlazak na EP.

"Dobili smo dozvolu za treniranje. U Sloveniji nemamo neke restrikcije što se tiče broja igrača na terenu, samo moramo trenirati u skupinama od po 6 igrača. Samo još čekamo da se odluči kada će krenuti prvenstvo. Veće su šanse da će se sezona nastaviti, nego da će se prekinuti. Većina klubova želi da se sve okonča na zelenom terenu”, rekao je Menalo na početku razgovora.

Potom se dotakao vremena izolacije tokom korona virusa:

“Sigurno da je ovo sve došlo u nezgodnom trenutku, ali trenirao sam dobro, trudio sam se i nadam se da će se to vratiti kada se prvenstvo nastavi.”

Voditelj ga je pitao o mogućem transferu Pjanića u Barcelonu.

“Pa sigurno da bi bio Pjanić pojačanje za bilo koji tim na svijetu, a pogotovo mislim da bi se uklopio u igru Barcelone. Rođen je za velike stvari i želim ga vidjeti u tom dresu”, ističe krilni bh. fudbaler.

Menalo još uvijek nije debitovao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, iako je dobijao pozive i od Roberta Prosinečkog. Tada ga je da debituje spriječila povreda, a kada mu je za mečeve baraža poziv uputio Dušan Bajević, dogodio se korona virus.

“Nadam se da će biti treća sreća i vjerujem u to. Ne znam šta se više može dogoditi da spriječi moj nastup za reprezentaciju. Malo je i smiješno kako se to sve izdogađalo”, kaže uz smijeh Menalo, koji vjeruje da Zmajevi mogu na Euro.

“Vjerujem stvarno. Imamo odličnu generaciju, nismo imali ni sreće kroz kvalifikacije. Nedostajalo je i drugih stvari, ali mislim da sada imamo sve uslove i vjerujem u odlazak na Evropsko prvenstvo”, rekao je na kraju Menalo.

VEZANE VIJESTI

ZANIMLJIVA IMENA

Misimović izdvojio tri najveća talenta naše reprezentacije

LOV NA TALENTE

Fudbalski savez BiH kreće po trojicu dragulja iz Švedske i Švicarske

REPREZENTATIVAC BiH

STARE NAVIKE: Luka Menalo postigao pogodak u trijumfu Olimpije!

IGRAO ZA LIVERPOOL

Jovanović: Obožavam Republiku Srspku, navijam za Bosnu i Hercegovinu!

VIŠE IZ KATEGORIJE

INTERVJU

Avdija Vršajević: Za Čelik ću navijati taman igrao u petoj ligi...

TRENING EKSPLOZIVNOSTI

Samir Memišević otkrio recept za dominaciju u zračnim duelima...

FUDBALSKI MENADŽER

POZNATI BH. MENADŽER PORUČIO: Cijela bh. liga je izrežirana!...

INTERVJU ZA AVAZ

Bojan Nastić: Zabranjeno nam je da pričamo o koronavirusu...