INTERVJU

Vlatko Glavaš za BHfudbal.ba: Za nas je večeras finale, neće biti lako

PRVI KAPITEN REPREZENTACIJE BiH

Razgovarao: Eldar Ganibegović

Zmajevi večeras u polufinalu baraža za EURO 2021. dočekuju Sjevernu Irsku.

Tim povodom, kontaktirali smo prvog kapitena reprezentacije BiH, Vlatka Glavaša.

On je u telefonskom razgovoru za BHFudbal.ba istakao da je vrijeme da Zmajevi napokon prođu prepreku zvanu baraž.

"Sigurno je vrijeme. Odavno je vrijeme da uzmemo to, ali neće biti nimalo lagano. Gledajući sve okolnosti, ova pandemija koja se desila i u sportu globalno je sve promijenila. Imali smo dvije utakmice u tom periodu, Italiju i Poljsku, jednu dosta kvalitetnu, drugu je selektor mijenjao ekipu i izgubili smo kako smo izgubili", rekao nam je Glavaš i dodao:

"Ovo je za nas večeras finale. Ja mislim da smo kvalitetniji od Sjeverne Irske, ali neće biti nimalo lagano dobiti. Gledajući sve okolnosti koje su se desilo ovog mjeseca i trenažni proces naših igrača i igre u klubovima, kao i gledaoce koji će biti na Grbavici, sve ide na to da ćemo obezbijediti utakmicu 12. novembra, a to je finale baraža za odlazak na EURO."

Glavaš je istakao da ga skoro i ne zanima ko će nam biti protivnik u toj utakmici. Podsjetimo, ukoliko savladamo Sjevernu Irsku ponovo nas očekuje domaća utakmica protiv pobjednika drugog polufinala između Slovačke i Irske.

"Vjeruj da mi uopšte nije bitno. Ja ovako gledam iz ugla navijača i nekog ko voli ovu državu. Meni je bitno da večeras dobijemo, a ko će biti u novembru skoro da mi nije bitno. Iskreno, ja bih volio da to bude ova druga Irska. Neću reći da mi nije bitno, ali večeras ako dobijemo, ko god nam tamo bude protivnik mislim da imamo šanse da odemo na Evropsko prvenstvo", rekao je legendarni Glavaš.

Selektor Bajević ima dosta problema s povrijeđenim igračima, a naročito u odbrani. Nedostaju Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Adnan Kovačević, a pod znakom pitanja je i nastup Ervina Zukanovića.

"Sigurno je da su veliki nedostaci kod nas kad se neko povrijedi, dobije koronu i slično. Ne smijemo kukati i na dan utakmice pričati ko nam fali, a ko ne fali. Selektor je imao dosta dobar uvid u ove dvije utakmice, da vidi na koga može računati. Mislim da svi ti koji fale, naravno da je to nedostatak veliki, ali oni koji su tu mogu ih dostojno zamijeniti i samo kao tim možemo napraviti rezultat", rekao nam je legendarni Vlatko i još dodao:

"Na stranu što imamo svjetske igrače Džeku, Pjanića i sve druge koji igraju dobro u svojim klubovima, večeras će odlučiti tim i ako se tako postavimo, ko god bude igrao bit će prevaga i dostojno zamijeniti ove koji nedostaju".

Svidjela mu se izjava kapitena Zmajeva pred večerašnji duel, ali i kritikovao je izjavu selektora gostiju Iana Baraclougha koji je poželio da večeras pada kiša:

"Svidjela mi se ona izjava Džeke. Ne smijemo nikoga potcijeniti, nikoga precijeniti, moramo igrati strpljivo, odgovorno, trkački, agresivno jer znamo kakav je britanski nogomet i sve ono što on nosi. Ipak, neozbiljno je da jedan selektor kaže da želi večeras da pada kiša kako bi dobio BiH. Imam osjećaj da kiša neće padati, ali ne vidim ja tu neku prednost. Prednost je što igramo na Grbavici i što ćemo imati tih 2000 navijača. koji će sigurno pomoći da bude drugačija atmosfera na stadionu".

Među 2000 prisutnih, bit će upravo i Vlatko koji je s nama razgovarao na putu prema Sarajevu.

"Bit ću tu. Drago mi je da se N/FSBiH sjetio nas koji smo nekad igrali i vodili reprezentaciju i da smo dobili tu čast i privilegiju da budemo večeras dio toga", završio je za BHFudbal.ba razgovor Vlatko Glavaš.

Podsjetimo, utakmica BiH - Sjeverna Irska počinje večeras od 20:45.

 

VEZANE VIJESTI

PRVI KAPITEN

Vlatko Glavaš: Razočaran sam odnosom igrača prema dresu!

SARAJEVO

Vico Zeljković će tužiti Vlatka Glavaša za klevetu

SELEKTOR BIH

Faruk Hadžibegić: Bit će promjena u reprezentaciji BiH! (VIDEO)

INTERVJU

Barbarez: Imao sam viziju i želju da pomognem reprezentaciji (VIDEO)

INTERVJU ZA N1

Ekskluzivni intervju Hasana Salihamidžića za bh. medij!

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori