DERBI KOLA

DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA: Sarajevo slavilo pod Bijelim Brijegom

(Foto: fk sarajevo)

U derbiju 10. kola m:tel Premijer lige Sarajevo je u Mostaru protiv Zrinjskog slavilo sa 3:2!

U vjerojatno najboljoj i najljepšoj utakmici godine Sarajevo je svladalo Zrinjski u Mostaru s 3:2 i nanijelo mu prvi ovosezonski domaći poraz, te je zadržalo svoje prvo mjesto na tabeli.

Samo što se krenulo s centra Zrinjski je poveo. Bivši igrač Plemića Hrvoje Miličević neoprezno je u svom šesnaestercu udario Bilbiju kopačkom u lice. Bilbijin prezimenjak Luka Bilbija dosudio je jedanaesterac i pokazao na bijelu tačku, a napadač Zrinjskog u stilu Panenke pogodio je za vodstvo domaćih.

 Ipak, nakon gola domaći su prepustili inicijativu gostima, koji su to znali kazniti. Stoper Rijad Sadiku, koji je zbog ozljeda u zadnjem redu Zrinjskog krenuo od početka, pogriješio je, Amar Rahmanović mu je uzeo loptu i idealno poslužio Harisa Handžića koji pogađa za 1:1.  

Potpuni preokret rezultata dogodio se odmah početkom drugog dijela. Nakon kornera tukao je Tatar, a lopta se od nesretnog Sadikua odbila i prevarila Brkića.  Tek nakon što se našao u zaostatku, Zrinjski je opet preuzeo inicijativu od Sarajeva.

U 70. minuti bilo je 2:2, a strijelac je opet bio Bilbija. Najboljem igraču Zrinjskog za pogodak je asistirao Ognjen Todorović.  I kada se činilo da će utakmica završiti s najrealnijim ishodom, remijem, na scenu je stupio Anel Hebibović. Krilni igrač Sarajeva je u 83. minuti ušao u šesnaesterac, ispremiješao par igrača domaćih, te pogodio mrežu iza Brkića.

 Uzbuđenja se ni tada nisu završila. U 85. minuti je Bilbija nakon kornera pogodio stativu, a odmah u kontranapadu Ahmetović je imao mat poziciju, ali je promašio gol za jedan metar. 

U 90. minuti Todorović centaršut se odbio od Pidre i umalo završio u golu Sarajeva, a odmah u istoj minuti Brkić brani udarac Ahmetovića.  Završilo je na kraju 3:2, čime je prekinut niz Zrinjskog od tri prvenstvene pobjede. 

VEZANE VIJESTI

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

MOSTAR

Ko će na megdan Borcu: Zrinjski ili Sloga?

MOSTAR

VELEŽ PORUČIO: Cilj je bio napad na naše igrače!

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori