KVALIFIKACIJE ZA EL

BRAVO, MOSTARCI! Zrinjski izbacio Olimpiju i španskog suca!

VELIKI USPJEH KLUBA IZ MOSTARA

U 2. pretkolu Evropske lige mostarski Zrinjski je nakon produžetaka izbacio Olimpiju iz Slovenije sa 3:2.

Igrala se 19. minuta kada je vrata Ivana Brkića pogodio Đorđe Ivanović, jedno od Olimpijinih najzvučnijih pojačanja, koje je stiglo iz beogradskog Partizana.

 Ivanović je nadskočio osjetno nižeg Tičinovića i pogodio za 1:0.  Ubrzo je mrežu Ljubljančana pogodio i Zrinjski, no španjolski sudac ocijenio je da je Barbarić, koji je bio u zaleđu, smetao vrataru domaćih.  Ipak, čim je počelo drugo poluvrijeme Zrinjski je izjednačio. Kombinacija Filipović-Bilbija urodila je plodom, prvi je asistirao iz kornera, a drugi pogodio glavom za 1:1.  

No, nakon tog gola gosti su se posve povukli, a Olimpija je sve do kraja regularnog dijela imala inicijativu. Takvom plašljivom igrom Zrinjski nije mogao izdržati i u 81. minuti Olimpija je opet povela.  Fink je ubacio s desne strane, a Andres Vombergar glavom svladao Brkića.  I samo dvije minute kasnije Zrinjski je opet izjednačio. Lyaskov se okliznuo u kritičnoj situaciji, Filipović je izbio sam u šesnaesterac i poslužio idealnu loptu Bilbiji za 2:2.  Drama se nastavila minutu kasnije – Ivančić je ubacio loptu po zemlji s desne strane, a loptu je rukom u korner izbacio Samardžić, no za suca Ricarda de Burgosa nije bio jedanaesterac, prenosi bljesak.info

U 90. minuti Enin je katastrofalno pogriješio, gurnuo idealan pas za Ivanovića, no Brkić je maestralno obranio i uveo utakmicu u produžetak.  Tek što se krenulo u produžetak opet je pao gol, ali ovaj put Zrinjski je poveo. Filipović je upisao treću asistenciju, a pogodak je upisao Josip Ivančić, koji se nešto kasnije ozlijedio, pa ga je odmijenio Mašić.  

Ostatak produžetaka bio je sličan drugom dijelu drugog poluvremena, ali očit je bio i nedostatak snage kod Zrinjskog. Ali Plemići su uspjeli izdržati i drugu godinu zaredom opet će igrati treće kolo kvalifikacija za Europsku ligu. 

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Zrinjski slavio protiv Želje i gurnuo ih ka dnu!

ZRINJSKI SIGURAN

ZRINJSKI U POLUFINALU: Plemići bolji od Jedinstva iz Bihaća!

KUP

Sarajevo i Borac na Koševu, Zrinjski ovjerava prolaz

MOSTAR

BORAC SLAVIO U MOSTARU: Banjalučani na +12!

MOSTAR

Igman u Mostaru primio pet 'komada'

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori