7. KOLO

VELIKI TRIJUMF ŽELJE: Mujezinović zabio za tri boda na Pecari!

DERBI NA ŠIROKOM BRIJEGU

U jednoj od derbi utakmica 7. kola Premijer lige, Željo je slavio protiv Širokog Brijega sa 1:0!

Od početka igralo se otvoreno, a prvu priliku bilježimo u 17. minuti. Štilić je ubacio iz kornera, a Blažević glavom šutirao malo pored gola domaćih. Dvije minute poslije Cipetić lijepo prolazi po desnoj strani, a potom iskosa lijevom nogom šutira, ali Fejzić brani. Ćorić je u 27. minuti pokušao sa 20 metara, ali je njegov pokušaj otišao daleko od gola.

Nakon duge akcije Širokog Brijega u 33. minuti, Begić sa 25 metara šutira, ali lopta odlazi preko gola. Dvije minute poslije Ikić iz poluvoleja upućuje udarac, i ovaj put pored našeg gola. Ikić u 42. minuti ubacuje s desne strane, Ćorić je zakačio loptu, ali je Fejzić dobrom intervencijom sašuvao mrežu. U sudijskom vremenu Široki je imao dva kornera nakon kojih su prijetili, ali je ostalo 0:0.

U 61. minuti glavni sudija je dosudio penal za naš tim. Mujezinović se borio za loptu, a Obšivać ga je prilikom građenja laktom udario u lice. Udarac sa 11 metara je izveo Lendrić, ali je Miškić odbranio njegov pokušaj. Željo je nastavio sa napadima, a to se isplatilo u 73. minuti. Mujezinović je sam povukao loptu, namjestio se na udarac i sjajnim šutem sa 25 metara pogodio mrežu domaćih. 

Udarac Pervana iz slobodnog udarca sa oko 30 metara odlazi preko gola. Stevanović u 87. minuti ubacuje, Štilić iz voleja šutira pored gola. Štilić u 93. minuti gađa iz slobodnog udarca, lopta odlazi tik pored stative.

VEZANE VIJESTI

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

ČITLUK

Široki Brijeg bez problema savladao Igman iz Konjica

BANJA LUKA

Borac se plasirao u finale Kupa BiH

VJEČITI DERBI

DANAS JE NA RASPOREDU 152. VJEČITI DERBI: Željo ili Sarajevo?

PECARA

NE ŽELE VIŠE DA ŠUTE: Široki Brijeg udario po sucima!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori