6. KOLO

I nakon Bijeljine FK Sarajevo jedini klub bez poraza u Premijer ligi

(Foto: fksarajevo)

Fudbalski klub Sarajevo je danas odigrao utakmicu šestog kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a protivnik je bila ekipa FK Radnik iz Bijeljine. Rezultat je glasio 0:2 za ekipu Sarajeva, a golove su postigli Dupovac i Ahmetović.

Bordo ekipa odlično otvara susret, te od prve minute odmah intenzivno napada. U 12. minuti smo vidjeli prvu ozbiljniju priliku kada gol ekipe Radnika pogađa Fanimo, ali je pogodak ipak poništen zbog ofsajd pozicije. U 18. minuti prvi korner na utakmici za Sarajevo, a ujedno i prvi pogodak na utakmici. Aleksandar Pejović, kojem je danas ujedno i zvanični debi u bordo dresu, odlično ubacuje loptu, a Dupovac se najbolje snalazi u petercu i pogađa gol Kozića za 0:1.

Gostujuća ekipa je i nakon pogotka nastavila dominirati terenom, a u 24. minuti iz odličnog kontra-napada Ahmetović pogađa stativu.

Jedinu ozbiljnu priliku za Radnik u prvom poluvremenu imao je Popara u 25. minuti kada šutira pored gola Kovačevića, a minut nakon tog pokušaja odlična šansa ponovo za Ahmetovića koji ne zahvaća loptu na pravi način, te ona odlazi u korner. Iako iz tog napada nije pogodio, za par minuta je iskoristio svoju šansu. U 32. minuti odličan napad bordo ekipe, Jukić dobro centrira, Fanimo pada u kaznenom prostoru, lopta dolazi do Ahmetovića koji odličnim šutem matira golmana Radnika za 0:2. Do kraja prvog poluvremena smo vidjeli još jedan dobar napad gostiju, Tatar je odlično uposlio Jukića, ali Kozić brani i rezultat se nije mijenjao.

Iako je ekipa Sarajeva prepustila loptu Radniku početkom drugog poluvremena, opet smo bolje prilike vidjeli iz napada gostiju. Počelo je dobrim udarcem Jukića u 48. minuti, a par minuta kasnije odličan kontra-napad Pejovića i Hodžića, ali ipak bez realizacije. U 63. minuti dobra šansa na drugoj strani, ali Novaković se ipak ne snalazi najbolje u skoku i Kovačević hvata loptu. U 66. minuti upotrebljivu loptu šalje Tatar za Ahmetovića, ali on slabije šutira. U 76. minuti najbolja prilika za domaću ekipu na susretu. Novaković je ostao sam na korneru, ali sa 10 metara ipak šutira glavom pored gola. Radnik je idalje nastavljao prijetiti, a u 84. minuti prilika na obje strane.

Prvo je odlično šutirao Motika, ali se iskazao Kovačević, a iz idućeg napada Ahmetović je bio u šansi, ali njegov šut je izblokiran od strane Novakovića. U 89. minuti jedna vrlo lijepa situacija za sve navijače bordo ekipe. Nakon 9 mjeseci izbivanja sa terena zbog teške povrede, u igru je ušao oporavljeni Anel Hebibović. U 93. minuti smo vidjeli posljednju priliku na susretu, Karić je šutirao iz slobodnog udarca, ali Kovačević je bio na visini zadatka i rezultat ostaje 0:2.

Fudbalski klub Sarajevo sada zauzima drugu poziciju na tabeli sa 11 bodova. M:tel Premijer Ligu Bosne i Hercegovine sada očekuje reprezentativna pauza, ali bordo ekipu će prvenstveno zanimati žrijeb za treće kolo kvalifikacija za Evropa Ligu koji će se održati 1. septembra, gdje će saznati svog idućeg protivnika.

"Prije svega želim da čestitam svojim igračima, kako na današnjoj igri, tako i na svemu što su uradili u dosadašnjem periodu. Imali smo jedan vrlo težak i gust raspored i igrači su sve to izdržali. Što se tiče utakmice, mislim da smo odigrali dosta kvalitetno, posebno to prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu pokušali smo doći do trećeg pogotka, imali smo neke prilike, ali nismo ih iskoristili. Radnik nam je stvorio par prilika iz prekida, ali na našu sreću nisu ih iskoristili. Sada nam slijedi pauza i prilika da se odmorimo pred nastavak prvenstva i spremimo za utakmice koje nas čekaju.", kazao je trener FK Sarajevo, Vinko Marinović.

VEZANE VIJESTI

LOŠE SUĐENJE

Mirza Kazlagić stadion Koševo napustio pod policijskom pratnjom!

KOŠEVO

REMI NA KOŠEVU: Prednost Borca se istopila na pet bodova!

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori