IBRIČIĆ OTVORENO

Ibričić iskreno: Ko nije radio sa Sušićevim bratom, bio je donji

IBRIČIĆ U PODCASTU 'OPSAJD'

Bivši reprezentativac naše zemlje Senijad Ibričić gostovao je u podcastu Opsajd, gdje je između ostalog govorio o bivšem selektoru Safetu Sušiću.

Ibričić je bio među igračima koji su putovali u Brazil na Svjetsko prvenstvo, ali je jedini fudbaler, osim dva rezervna golmana, koji nije igrao ni minute. Nakon toga Ibričić se oprostio od reprezentacija, a u podcastu se prisjetio dešavanja prije šest godina.

"Sušić je bio selektor u dva mandata, a ja, kao i 95 posto igrača, nisam nikad razgovarao s njim o problemima. To sve govori o njegovom načinu saradnje. Razgovarao je samo s kapitenom i još možda dva-tri igrača. Što se tiče Svjetskog prvenstva, mislim da je sudbina Ervina Zukanovića bila namijenjena i meni. Ružno je to jer znamo šta je naša država sve prošla i koliko smo se napatili da dođemo do Svjetskog prvenstva i onda neko preko noći hoće sve da sruši. U kvalifikacijama su igrali 90 posto isti igrači koji su izborili plasman, a onda je Sušić odjednom počeo govoriti kako nemamo ekipu za Brazil. Znali su svi u ekipi razlog. Mi koji smo igrali u manjim klubovima smo bili donji, odnosno svi koji nisu željeli raditi sa selektorovim bratom koji je inače menadžer. Tu je postojao problem. Jer nelogično je. Ista ekipa uspješno igra 90 posto utakmica i sad nam odjednom trebaju promjene. Kada povežete stvari, sve bude jasno. Došli su neki novi igrači, svi znamo preko koga. Neću govoriti u Zukanovićevo ime, ali i meni je to bilo ponuđeno. Garantujem vam da nismo bili jedini koji su bili ucjenjivani, nego da je to bila praksa u 80 posto slučajeva kod igrača koji već nisu igrali u velikim ligama. Zbog toga sam i otišao iz reprezentacije", otkrio je Senijad.

Ibričić je za reprezentaciju naše zemlje odigrao 44 utakmice.

VEZANE VIJESTI

SELEKTOR BIH

Savo Milošević brzo zaboravio Ukrajinu, zapjevao u Beogradu!

ETNO SELO STANIŠIĆI

Kadetska reprezentacija BiH slavila protiv Bjelorusije!

KADETI

Kadetska reprezentacija BiH pregažena od Poljske

BIVŠI REPREZENTATIVAC

Zukanović odbio VIP ulaznicu od Saveza, ide na tribine sa Fanaticosima!

TAHIROVIĆ OPTIMISTIČAN

Benjamin Tahirović: Ovo je do sada najvažnija utakmica u mojoj karijeri!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori