VITEZ BUŽIM

NK Vitez iz Bužima spreman za nastavak nove sezone

2. LIGA FBIH - ZAPAD

Nakon prekida sezone 2019/2020. u okviru Druge lige FBiH grupa Zapad, nogometaši bužimskog Viteza su ostali na pretposljednjoj poziciji i tako izbjegli ispadanje u niži rang takmičenja. 

Ono što valja napomenuti da je liga reorganizirana, pa je sad napravljena grupa jedan i grupa dva (USK i SBK).

Ekipa “Vitez” je odradila dvomjsečne pripreme i odigrala 6 utakmica bez ijednog poraza kao za novu sezonu u koju ulaze sa visokim ambicijama, pojačanim igračkim kadrom ali i voljom i željom za sami vrh tabele.

Kad je riječ o infrastukturnim projektima naš klub je adaptirao svlačionice kluba i cijeli objekat u kojem se nalaze njihove prostorije tako da bi na sadašnjim prostorijama pozavidjeli mnogi klubovi sa našeg kantona.

Po riječima Edhama Eminića, glavnog trenera ekipe, “Vitez” ulazi optimistično u novu sezonu.

“Naša ekipa je vrijedno trenirala za vrijeme ove pauze uzrokovane korona virusom koji je na žalost cijeli svijet evo usporio i na neki način poremetio. Kako kažu u lošem ima ono dobro, tako smo mi iskoristili priliku i vratili neke naše igrače sa iskustvom, ali i pojačali sa mlađim kadrom, i vjerujemo da ćemo uspjeti iskombinovati iskustvo starijih ali snagu i volju mlađih i ići ka cilju, a to je borba za vrh tabele.”-kaže Eminić.

Za vikend su na rasporedu utakmice 1. kola Druge nogometne lige FBiH Zapad grupa jedan, a “Vitez” igra sa ekipom “Podgrmeča” iz Sanskog Mosta.

Utakmica u Bužimu počinje u 17:00 sati (bez publike).

“Podgrmeč” u utakmicu ali i novu sezonu ulazi sa željom za povratak u viši rang, odnosno među klubove Prve lige FBiH gdje su nekad i bili. Jasno je da su bodovi i jednima i drugima imperativ a objema ekipama želimo fer i korektnu igru.

VEZANE VIJESTI

BUŽIM

Završen 27. Malonogometni turnir 'Izet Nanić' u Bužimu!

BUŽIM

U Bužimu održan Memorijalni turnir veterana u velikom fudbalu!

BUŽIM

U Bužimu otvoren malonogometni memorijalni turnir 'Izet Nanić'

BUŽIM

U Bužimu se 'šminka' stadion za najbolji futsal turnir u BiH!

BUŽIM

Za malonogometni turnir 'Izet Nanić' nagradni fond 8.000 KM

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori