RADOST I TUGA | POD LUPOM - Veselin Đurasović

San svakog dječaka u Mostaru bio je dres Veleža!

Objavio:  BHFudbal.Ba (N.N)
"Rođeni, "Rođeni", kraj Neretve rođeni, crveni, crveni, Velež živi u meni. Mi smo raja iz Mostara, sve nas ista ljubav spaja... Ovo su poznati odlomci iz himne FK Velež. I doista se za Velež živjelo, ali i umiralo. San svakog dječaka u Mostaru je bio dres "rođenih".
Nesvakidašnja priča o jednom snu koji je postao java, a istovremeno i tragedija, vezana je za nadarenog dječaka Veselina Đurasovića - Jazu. Debi u prvom timu Veleža imao protiv zagrebačkog Dinama 1975. godine. U igru je ušao u 65.minuta, a prvi nastup u startnoj postavi imao u Ljubljani protiv Olimpije. Ta utakmica je bila u direktnom televizijskom prenosu.

Gledajući prenos te prvenstvene utakmice u 53.godini života u Mostaru je preminuo Vidoje Đurasović, otac sedamnaestogodišnjeg Veselina. Ljekarima službe Hitne pomoći ostalo je jedino da konstatuju infarkt.

Srce Veselinovog oca nije izdržalo ugledavši svoga sina kako igra za Velež. Cijelu utakmicu je odigrao popularni Jazo na poziciji desnog beka, a Velež je pobijedio u Ljubljani 2:0 (strijelci Halilhodžić i Ledić). Tako je mlađi Đurasović imao u isti tren i radost i tugu.

Cijelu karijeru je proveo u Veležu, gdje je odigrao 14. sezona (303 prvenstvene utakmice - dva gola). Igrao je na poziciji centarhalfa i bio je borac bez mane i straha, spreman da podmetne glavu, gdje drugi ne bi ni nogu. Sa Veležom je osvojio tri trofeja. Balkanski kup i dva Kupa bivše SFRJKONTAKTI

PRONAĐITE NAS NA

Copyright 2012-2014 BHFudbal.ba - Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.