SELEKTOR U21

Selektor U21 BIH: Razvijamo igrače za druge reprezentacije

SELEKTOR RAZOČARAN

Petar Sučić, prvotimac zagrebačkog Dinama i do sada mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, odlučio je da će u budućnosti igrati pod zastavom Hrvatske i čekati poziv hrvatskog izbornika.

To je za Mondo.ba potvrdio selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Igor Janković, koji je za taj portal govorio u toku dana.

“Sučić me je zvao i rekao da je, u razgovoru sa porodicom, odlučio da ubuduće nastupa za Hrvatsku. Rekao mi je da je želio da se javi samo meni, dok će se Savez o svemu oglasiti zvanično. Zahvalio mi se jer sam mnogo uticao na njegovu karijeru, čak i dok je bio rezerva, njegova karijera je rasla, pružao sam mu šansu i zbog toga je želio da mi se zahvali na svemu, ali je tražio i da razumijemo njegovu odluku”, rekao je Janković.

Sučić je samo jedan u nizu fudbalera koji su fudbalski ponikli u Bosni i Hercegovini, ali su odlučili promijeniti selekciju za koju nastupaju. Janković tvrdi da je gubitak talenata ogroman problem.

“Pogledajte kako je raditi meni kao selektoru, koji jedan tim uigrava u prijateljskim utakmicama, a neki potpuni drugi nastupa u kvalifikacijama. O kakvim rezultatima da pričamo? Razvijamo igrače za druge reprezentacije, dva ključna igrača su promijenila dres, dok je Bašić otišao u A reprezentaciju. Igramo sa dvije-tri godine mlađom reprezentacijom i teško je praviti rezultat kad nam svako malo igrači odlaze“, dodao je on.

Veznjak rođen u Livnu odigrao je 16 utakmica za juniorsku reprezentaciju BiH dok je za mladi reprezentaciju upisao osam nastupa.

Sučić ove sezone pruža odlične partije u dresu „modrih“ te se u žestokoj konkurenciji izborio za svoje mjesto, što očigledno nije promaklo ni ljudima iz HNS-a koji su ekspresno reagovali, prenosi N1.

VEZANE VIJESTI

U21 BIH

Selektor Igor Janković objavio spisak igrača za meč protiv S. Makedonije!

BEOGRAD

Samed Baždar umjesto Srbije prihvatio da igra za BiH!

REAKCIJE

Šveđani razočarani nakon što je Gigović pristao igrati za BiH!

PRVI SPISAK BARBAREZA

Barbarez: Stevanović je trebao biti pozvan, ali frustriran je!

SARAJEVO

Barbarez objavio spisak za Italiju i Englesku!

PROMO

SVAKE SEDMICE DO EP: Meridian poklanja televizore, bonuse i spinove

HUMANOST PONOVO NA DJELU: Meridian donirao opremu bolnici u Goraždu

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori